Csúcsközelben várja az újévet Amerika

Vágólapra másolva!
Bár az amerikai piacok végül tegnap vegyes teljesítményt mutattak, a Dow Jones még így is képes volt újabb történelmi csúcsra, és 16500 pont felett zárt. Az év végi optimizmus ma a még nyitvalévő ázsiai piacokon is folytatódott, és feltehetően Európában is hasonló mozgások jöhetnek.
Vágólapra másolva!

Ugyanakkor ma (és holnap) már sem a magyar, sem pedig a német tőzsde nem lesz nyitva, és az Európában kinyitó piacokon is csak alapvetően rövidített kereskedés lesz. Európában az alábbi piacokon kereskedhetnek majd az Investor Trader ügyfelei:

  • Amszterdam (14 óráig)
  • Brüsszel (14)
  • Párizs (14)
  • Lisszabon (14)
  • London (13 óra 30 percig)
  • Luxemburg (14)
  • és Madrid (14).

A határidős indexeket látva a francia piacon 0,3, míg a brit tőzsdén 0,03 százalékos plusz várható a nyitáskor.

Kitart a jó hangulat az év végére is

Bár a japán és dél-koreai piacokon ma már nincs kereskedés, a kínai tőzsdeindex így is 1 százalékos emelekdésre volt képes, így Ázsiában év végére is kitartott az utolsó hetekre jellemző lendület. Ugyanakkor a kínai Shanghai Composite idén így is 7,6 százalékos mínuszt ért el, míg a Hang Seng csak 2,6 százalékkal erősödött. A kínai tőzsde így alapvetően az egyik leggyengébb volt a nagyobb országok börzéi között.

Nem úgy az amerikai tőzsdék. a Dow Jones ugyanis újabb, immáron idén az 51. történelmi csúcsát állította fel, és 16 500 pont felett zárt. Az S&P 500 vagy éppen a Nasdaq minimális visszaesést mutatott, ám előbbi így is 29, míg utóbbi közel 38 százalékos éves teljesítménnyel büszkélkedhet. Feltehetően ma már nem változik meg nagyon a helyzet, tekintve hogy ma csak magyar idő szerint este 7 óráig lesznek nyitva a tőzsdék.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Dow Jones idei teljesítménye Forrás: Bloomberg, Investor.hu