Nagy mozgás előtt az eBay?

Vágólapra másolva!
Az idei év legnagyobb részét egy 7-8 dolláros sávban töltötte az eBay papírja, amely november végén lefelé akart kilépni először a sávból, de gyorsan meggondolta magát. Ha sikerül az 57 dolláros szintet áttörni, akkor további menetelés várhat a részvényre.
Vágólapra másolva!

Egy 7-8 dolláros sávban oldalazott szinte egész évben az egyik legismertebb internetes cég, az eBay. A részvény november végén a sávból megkísérelt a déli irányba kilépni, de falsnak bizonyult a mozgás.

A pár napos kilengés után az 50 és a 200 napos mozgóátlagot is áttörte a részvény, de az árfolyam megállt a csökkenő trendvonalnál.

Ha át tudja törni az ellenállást, akkor 57 dollár lehet az első elérhető szint, de nagyobb mozgásra akkor lehet számítani, ha ki tud törni a sávból.

Az indikátorok támogatják az emelkedést a napi grafikonon, az MACD vételt jelez, az RSI pedig emelkedő trendben araszol felfelé.

eBay napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Ha sikerülne az 57,2 dollár körül fekvő sávtetőn átlépnie az árfolyamnak, akkor az alakzatból számolható 61,7 és 64,5 dolláros célszintek is elérhetők lehetnek.

Jó jelnek számít az MACD vételi jelzése, további lökést adhat a részvénynek.

eBay heti grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu