Indítsuk egy kis hűsítővel az évet

üdítő
Vágólapra másolva!
Az év végeztével nagyon úgy néz ki, hogy helyrerázódott a Coca-Cola árfolyama, amely az elmúlt évben csaknem kizökkent a pénzügyi krízist követő meneteléséből. Ráadásul ha minden jól megy, akkor idén akár új csúcsokat is felállíthat a részvény.
Vágólapra másolva!

Fontos ellenállását gyűrte le 40,6 dollárnál a Coca-Cola árfolyama decemberben, melyet akár rövidesen vissza is tesztelhet az árfolyam. Így akár egy újabb beszállónak is szemtanúi lehetünk, ha sikerül felpattannia a meghatározó szintről az árfolyamnak.

Ráadásul innen akár elég messzire is elpattanhat a Coca-Cola, ugyanis a soron következő markáns akadály 43 dollár felett található. A hegymenetet rövidesen pedig akár egy vételi szignál is megerősítheti, mégpedig egy aranykereszt személyében, amikor is az 50 napos mozgóátlag alulról metszi a 200 naposat.

Veszteségvágó megbízásunkat mi a meghatározó mozgóátlagok alá tennénk, így pedig bőven 2 feletti hozam/kockázattal állunk szemben.

A Coca-Cola Co. napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A hosszabb távú, havi grafikont vizsgálva még nagyobb emelkedés előtt is állhat a Coca-Cola. Ugyanis a 43 dolláros szint közelében lévő ellenállás legyűrése esetén a 44,5 dollár közelében mindenkori csúcs is célpontba kerülhet.

A Coca-Cola Co. havi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu