Akarsz Soros nyomdokaiba lépni?

Soros György, CEU, gazdasági konferencia
Vágólapra másolva!
Parádés hónapokon van túl a spanyol ingatlanipari cég, az FCC, miután a régóta tartó csökkenő trendet sikerült megtörnie. Ráadásul Bill Gates után Soros György is részesedést vásárolt a társaságban, az árfolyam pedig most fontos szinteknél jár, így akár még nagyobb emelkedés is jöhet.
Vágólapra másolva!

Jól teljesít az utóbbi hónapokban az FCC árfolyama, miután hosszú ideje tartó csökkenő trendnek véget vetett, és egyre több neves befektető jelenik meg a cég körül.

Soros György még néhány hete vásárolt egy 3,1 százalékos pakkot Esther Koplowitztól, a cég alapítójának lányától, aki továbbra is 50 százalék feletti részesedéssel rendelkezik.

Ezzel Soros György már a második nagy név a befektetők között, miután korábban Bill Gates is 5,7 százalékos tulajdonrészt szerzett.

Hosszú távon tetszetős

Hosszabb távon egy csökkenő csatornából való sikeres kitörést láthatunk, melyre még nyáron került sor.

Ezt csak a 17 eurónál lévő ellenállás akasztotta meg, amennyiben viszont ezt sikerülne áttörni, gond nélkül eljuthatna a 20 eurós szintekig.

Ez viszont csak az első megálló lehetne, hosszabb távon a 2011-es csúcsot jelentő 24 euró lehet az, amit az FCC emelkedése megcélozhat.

Az FCC heti grafikonja (Madrid) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Jól fest a rövid távú kép is

Rövidtávon már július óta emelkedő trendben mozog az árfolyam, az utóbbi hetekben pedig többször is megerősítette azt.

Egyelőre a 17 eurónál lévő ellenállással küzd, de a mai lendület igen csak erősnek tűnik.

Segítheti ennek áttörését az is, hogy az 50 napos mozgóátlagot látszólag maga mögött hagyta az árfolyam, miután pár nappal ezelőtt sikerrel törte azt át.

Segíthet még az MACD emelkedő trendje, illetve vételi jelzése is, bár az RSI már kezdi a túlvettség állapotát mutatni.

Az FCC napi grafikonja (Madrid) Forrás: Bloomberg, Investor.hu