Felemás kezdés a hazai nagyoktól

Vágólapra másolva!
Az OTP vezetésével emelkedéssel kezdett a magyar tőzsde, viszont nem sokáig tartott a lendület a többi blue-chip gyengébb kezdése miatt, de az OTP is leadta kezdeti pluszait. A forint egyelőre nem mozdul, a 298-as szint közelében ingadozik az euróval szemben.
Vágólapra másolva!

Jól indította a pénteki kereskedést az OTP, először hirtelen egy százalék közeli pluszba ugrott, azonban tíz perccel kilenc után már csak 0,1 százalékkal emelkedett, majd újabb öt perc elteltével már fél százalékos mínuszba csúszott. A Richter és a Mol egyelőre kisebb mínuszban található, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékos mínuszban áll.

A PannErgy tovább folytatja jó sorozatát, ma reggeli öt százalékhoz közeli emelkedésével, már 400 forint felett jár. Az FHB ellenben nem indított túl jól, a kisebbik magyar bankpapír két százalékos mínusszal kezdett. A CIG Pannónia két százalékos plusszal 255 forinton jár.

A forint nem nagyon mozdult egyelőre, pedig a vártnál sokkal jobb munkanélküliségi adatok láttak napvilágot.

Nyugat-Európában vegyesen kezdtek a tőzsdék, a francia és a német tőzsde pluszban, míg a brit egyelőre halvány mínuszban időzik.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu