Jó nagyot fújnak még a tőzsdei lufiba

Vágólapra másolva!
Igen, a részvénypiac túlértékelt tartományba kapaszkodott, de ez még nem jelenti azt, hogy ne akarná megközelíteni az eszközár buborékok kialakulásakor látott még magasabb szinteket, gondolják az amerikai BCA Research szakemberei.
Vágólapra másolva!

Barry Ritholtz oldalán bukkantunk a napokban az egyébként december végi BCA véleményre, de mivel érdekes, ezért összefoglaljuk:

  • Az S&P 500 jelenleg 10 százalékos idei profitnövekedést áraz, vagyis az árfolyamok további emelkedését elsősorban már „csak” az értékeltségi szintek emelkedésével lehet elképzelni.
  • Mivel számos előszeretettel használt mutató (például P/E) szerint az amerikai részvénypiac inkább drágának mondható tartományban mozog, sokan kétkedve fogadják, hogy az értékeltség bizony lehet még magasabb.
  • A BCA szakemberei szerint viszont van rá esély, mégpedig a makrogazdasági fundamentumok, vagyis a laza monetáris politika, gyorsuló gazdasági növekedés és emelkedő vállalati profitok miatt.
  • A Fed politikájának köszönhetően a hozamgörbe rövid vége alacsony marad, miközben a hosszú oldalt a javuló gazdasági kilátások emelik. A meredek hozamgörbe megágyaz az eszközár inflációnak, a nulla kamat környezetben a profitnövekedéssel büszkélkedő vállalatok maradhatnak fókuszban.
  • Mindezek miatt a részvénypiacok nagy eséllyel emelkednek idén a buborékoknak megfelelő magasságokba.
Forrás: Investor.hu