Vasember sem mentheti meg a HTC-t?

robert downey jr.
Vágólapra másolva!
Lehet, hogy Vasember már többször megmentette a Földet, de a HTC talpra álítása már az őt megformáló Robert Downey Jr.-nak is nagy falatnak tűnik. A tajvani okostelefongyártó értékesítése ugyanis negyedévről negyedévre tovább kopik, ami pedig a cég profitabilitására is nagy nyomást helyez. Erről tanúskodik a legutóbbi gyorsjelentés is, melyet a befektetői szokásokkal ellentétben vasárnap délután tett közzé a HTC.
Vágólapra másolva!

A befektetői szokásokkal ellentétben a tajvani okostelefongyártó, a HTC vasárnap délután tette közzé negyedéves gyorsjelentését. De talán nem ez okozza a legnagyobb fejfájást a részvényesek számára, hanem inkább a cég teljesítménye.

Bár a negyedik negyedévben ismét képes volt nyereséget felmutatni a HTC, ezt elsősorban a Beats Electronicsban meglévő részesedésének értékesítése eredményezte. A 310 millió tajvani dolláros profit még így is elmaradt az elemzők által várt 694 millióval szemben.

Ráadásul a társaság a bevetelek terén sem muzsikál túl fényesen, hiába igazolta le a múlt évben Robert Downey Jr.-t (alias Vasember) a cég reklámarcának. A 42,9 milliárd tajvani dolláros értékesítési adattal ugyan sikerült megfelelni az elemzői várakozásoknak, valamint a menedzsment prognózisának is, mégis elszomorító, hogy folytatódott a bevételek eróziója. Kérdés, hogy a befektetők mit szólnak majd mindehhez, legkorábban holnap hajnalban választ is kaphatunk.

Még Vasember sem menthet meg mindenkit Forrás: AFP