Vágólapra másolva!
Jó hangulat uralkodik a magyar piacon, ahol a BUX kisebb pluszban található, elsősorban a RIchternek és az OTP-nek köszönhetően. Európában is minimális emelkedéssel indult a kereskedés, a főbb részvényindexek viszont azóta veszítettek értékükből. Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Továbbra sincs megnyugvás a piacon
Vágólapra másolva!

Kisebb pluszban kezdte a napot a BUX, mely 0,4 százalékot erősödött. A magyar részvényindex ezzel a régiós társaival zajló versenyben a középmezőnyben foglal helyet.

A BUX-ot elsősorban az OTP és a Richter segíti, a bankpapír 0,4 százalékot, a gyógyszerpapír 0,8 százalékot erősödött. A Mol egyelőre 0,1 százalékos emelkedésre képes, a Magyar Telekom viszont fél százalékot esett.

A CIG Pannónia 1,2 százalékot erősödött a vezérigazgató lemondásának hírére.

A forint nem tud lendületbe jönni, és kisebb gyengülés után a 299,8-as szintnél mozog az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 220-nál, a svájci franké 243-nál található.

Európában felfelé vették az irányt a nyugat-európai részvényindexek nyitáskor. Azóta viszont minimálisan tegnapi záróértékeik alá csúsztak le a tőzsdemutatók.

A jó hangulatot segíthetné a német makroadat, novemberben 1,6 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom éves alapon az októberi 0,2 százalékos visszaesés után.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu