A Ford vezére sem akar a Microsoft élére állni

Ford árfolyama (NYSE)
Vágólapra másolva!
Továbbra sem világos, hogy ki lesz a Microsoft következő vezérigazgatója, mivel az egyik legesélyesebb jelöltnek tartott Alan Mulally, a Ford vezére kijelentette, maradni fog az autógyártó élén. 
Vágólapra másolva!
  • "Nincs a jövőbeni terveim között más, csak az, hogy a Ford-ot szolgáljam a későbbiekben is" - jelentette ki Mulally.
  • Az elnök tehát világossá tette, hogy nem kívánja elhagyni az autógyártót a Microsoft kedvéért. Mulally-t az egyik legesélyesebb jelöltnek tartották a Microsoft vezérigazgatói tisztségére, aki a hamarosan nyugdíjba vonuló Steve Ballmert válthatta volna.
  • A Wall Street Journal szerint a Microsoft egyre nagyobb bajba kerül, mivel egyelőre senki nem akar a cég vezére lenni. Az igazgatótanács egyes tagjai azt remélték, hogy legkésőbb decemberig meglesz az utód. Bill Gates súlyos egyéniség, ahogy Ballmer is, aki kisebb káoszt hagy maga mögött, ráadásul mindketten a Microsoft igazgatótanácsában maradnak, így érthetően egyelőre nem sokan akarnak a vezérigazgatói székbe ülni.
  • A magunk részéről kissé "nonszensznek" találjuk, hogy a világ egyik legnagyobb cégének élére nem találnak vezérigazgatót, és inkább az ügyetlenkedés szóval lehet jellemezni a kiválasztás körüli herce-hurcát.
  • A hírekre 1,4 százalékot erősödtek a Ford részvényei piaczárás után, amivel korrigálták a hagyományos kereskedési időszakban összeszedett 1,3 százalékos esésüket. A Microsoft viszont ellenkező utat járt be, és a részvények a 0,8 százalékos emelkedés után 1,3 százalékot gyengültek piaczárás után.
Ford árfolyama (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Microsoft árfolyama (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

További cikkünk a témában: