A Raiffeisennél pattog a labda

A Raiffeisen Bank International árfolyama (Bécs)
Vágólapra másolva!
Varga Mihály szerint korántsem biztos, hogy létrejön a média által beharangozott felvásárlás, ráadásul az osztrák Raiffeisen Bankon múlik, hogy értékesítik-e egyáltalán a magyarországi leánybankjukat
Vágólapra másolva!
  • Varga Mihály szerint a Raiffeisen Bank eladásával kapcsolatban "az osztrák félnél van a labda", nekik kell dönteniük, hogy eladják-e a magyarországi leánybankot, vagy sem – mondta el a nemzetgazdasági miniszter az M1 Az este című műsorában.
  • "Én azért arra még nagy tételben nem fogadnék, hogy ez a tranzakció be is fog következni" - jelentette ki a miniszter. Hozzátette, hogy ez a bank hosszú éveken keresztül nyereséget hozott a tulajdonosainak, és ha most átmenetileg el is gondolkodnak azon, hogy el kellene adni, az sem zárható ki, hogy a végén meggondolják magukat.
  • Varga Mihály nem erősítette meg azon lapértesülést, miszerint a kisebbségi állami tulajdonban lévő Széchenyi Bank ajánlatot tett volna a Raiffeisen magyarországi leánybankjára. Elmondása szerint a tárgyalásokat az érintettek tudnák megerősíteni. A Raiffeisen eddig csupán annyit erősített meg, hogy kapott ajánlatot a magyar egységére, a vevő kilétét viszont nem fedték fel.
  • A Magyar Nemzeti Bankhoz eddig nem érkezett engedélykérelem a Raiffeisen magyarországi leánybankjának esetleges megvásárlásával kapcsoltban – közölte Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője az MTI érdeklődésére.
  • Eközben nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy az osztrák Raiffeisen Bank International részvényesei pozitívan fogadták a hírt, miszerint a pénzintézet megerősítte, hogy ajánlatot kaptak a magyar leányukra. A bankpapír árfolyama erre 5,1 százalékot ugrott kedden.
A Raiffeisen Bank International árfolyama (Bécs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu