Vágólapra másolva!
A nyugat-európai tőzsdék kisebb esése ellenére jó a hangulat a régió tőzsdéin, így a BUX is emelkedni tud. A hazai blue chipek közül csak a Magyar Telekom esik, a többi főbb papír drágul, míg a forint gyengül.
Vágólapra másolva!

Az európai tőzsdék gyengélkedése ellenére a BUX 0,5 százalékos pluszban mozog, amivel még így is csak a középmezőnyben foglal helyet a régiós társaival zajló versenyben. Az osztrák ATX ma is remekel, ismét a Raiffeisen és az Erste menetelésének köszönhetően. A lengyel WIG 20 viszont nem tud magához térni, és a tegnapi zuhanása után ma is kis mínuszban mozog.

A BUX-ot elsősorban a Magyar Telekom esése fékezi, a telekompapír 1,3 százalékos mínuszt szedett össze, amivel a leggyengébben teljesítő blue chipnek számít. A Mol viszont 0,6 százalékot, a Richter 0,3 százalékot erősödött, míg az OTP ma is jó formában van, és 1 százalékot drágult.

A forint gyengülni kezdett délelőtt, és 300,6 közelébe szaladt fel az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 221,2-nél, a svájci franké 242,8-nál található.

Európában elfogyott a reggeli lendület, és kisebb mínuszba csúsztak vissza a főbb részvényindexek. A leggyengébben a spanyol IBEX mozog, mely 0,6 százalékot esett, amivel az elmúlt napokban mutatott remek teljesítményét korrigálja. Ugyanakkor az olasz, a belga és a holland piac még tartani tudja a minimális pluszokat.

A hangulat romlásában a délelőtt közzétett munkaerőpiaci adatok is szerepet játszhattak. A gyengélkedés miatt Amerikában is kisebb esés kezdődhet, a határidős indexek alapján 0,1-0,2 százalékos mínuszokkal indulhat a kereskedés.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURHUF rövid távú grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu