Hotelszerű ellátás várható ősztől egy körmendi kórházban

Vágólapra másolva!
Az épületet teljesen rekonstruálják, az eszközpark pedig lát majd száz csodát a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház körmendi telephelyén. A beruházásra több mint 1,4 milliárd forint uniós forrást nyert el az intézmény. Minderről V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára beszélt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A digitális röntgennel megvalósul majd a távidagnózis, így a körmendi betegek olyan minőségű ellátásban részesülhetnek, mintha a szombathelyi egyetemi kórházba mennének vizsgálatra. Műtét vagy orvosi beavatkozás után a páciensek úgy érezhetik majd magukat, mintha szállodába jelentkeztek volna be. Bebes István (Fidesz-KDNP) polgármester kitért arra, hogy a fejlesztésnek hála igazán modern sebészet és krónikus belgyógyászati osztály működik majd a kórházban. Újdonság lesz az egynapos sebészeti ellátás is. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója elmondta, a kórház főépületéből „a vázon kívül semmi más nem marad meg”: lecserélik a nyílászárókat, a vízvezeték- és villanyhálózatot.

A rekonstrukciós munkák idén ősszel kezdődnek el, és várhatóan 2015 októberében fejeződnek be. Az átmeneti időszakban a járóbeteg-ellátást továbbra is biztosítani tudják Körmenden, a fekvő betegeket pedig Szombathelyen és Szentgotthárdon látják el. A főigazgató az MTI kérdésére elmondta: a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházat és a Körmendi Batthyány-Strattmann László Kórházat egy évvel ezelőtt integrálták. A közös pályázaton elnyert mintegy 1,7 milliárd forint uniós támogatás 83 százalékát a körmendi a kórház rekonstrukciójára fordítják, a fennmaradó pénzből pedig Szombathelyen új helyre költöztetik a rendelőintézeti ellátást.