Hosszú távon nem cél, hogy állami bankok legyenek

Vágólapra másolva!
Varga Mihály azt is mondta, hogy 2015-tól jöhet a 10 százalék alatti szja.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály szerint tartható lesz a 2014-es költségvetés, ha a külső feltételekben nem következik be jelentős romlás – hangzott el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, ahol a nemzetgazdasági miniszter arról is beszélt, az egy számjegyű személyi jövedelemadó bevezetéséről szerinte először 2014 őszén lehet komolyan elgondolkodni, és 2015-ben vagy 2016-ban válhat valósággá.

A devizahitelesek ügyében nagy valószínűséggel még a választások előtt döntést hoz a kormány, ha addig megszületik az Európai Bíróság állásfoglalása az árfolyamrésről és az egyoldalú szerződésmódosításról - mondta a miniszter, bár azt nem érti, miért fordult a Kúria az Európai Bírósághoz.

A Raiffeisen Bank esetleges megvásárlásáról azt mondta, hogy abban az esetben, ha valamit egy euróért akarnak eladni, biztos, hogy többe kerül majd a leves, mint a hús, vagyis pénzt kell még betenni. "Ez a helyzet végül nem állt elő, mert úgy döntött az eladó, hogy nem adja el ezt a bankot, tehát szerencsére ebben a kérdésben nem kellett állást foglalnunk" – mondta arról, hogy az állam támogatta-e volna a Széchenyi Bankot a Raiffeisen megvásárlásában. „Hosszú távon nem is cél, hogy állami tulajdonú bankok jöjjenek létre Magyarországon” - mondta.