Vágólapra másolva!
Remekelt ma a hazai részvényindex, elsősorban a Richter, a Magyar Telekom és az OTP nagyobb száguldásának köszönhetően. Az európai tőzsdéken viszont nincs egyértelmű irány Draghi sajtótájékoztatója után, míg Amerikában kisebb mínuszok láthatóak a vártnál jobb makroadat ellenére is. 
Vágólapra másolva!

Zárásra is megőrizte nagy előnyét a BUX, mely 1,6 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést. A régióban ezzel a magyar részvényindex teljesített a legjobban. Az osztrák ATX-et a Raiffeisen 4,3 százalékos mélyrepülése fékezte.

A hazai főbb papírok közül a Richter volt a legjobb formában, 3 százalékos emelkedés után 4500 forint felett zárt. Az OTP is remekelt, és 1,8 százalékot erősödött, míg a Magyar Telekom zárásra begyújtotta a rakétákat, és 2 százalékot drágult. A leggyengébbnek teljesítő blue chipnek a Mol számított, mely még így is fél százalékot emelkedett.

A forint bombaformában van ma, és már 299 alatt is megfordult az euróval szembeni árfolyama. Ott viszont egyelőre nem tudott megmaradni, késő délután 299,4-nél mozog. A dollár/forint jegyzése 220,4-nél, a svájci franké 242,4-nél található.

Európában nincs egyértelmű irány, miután Mario Draghi sajtótájékoztatója alatt egyes részvényindexek kisebb mínuszba csúsztak vissza. Ezzel el is olvadt a délelőtt megszerzett előny nagy része, az olasz és a spanyol index is visszatért az egy százalék feletti pluszokból, de még mindig a legjobban teljesítő tőzsdemutatóknak számítanak.

A Tesconak kifejezetten rossz napja volt, 1,2 százalékot veszített értékéből.

Amerikában kisebb mínuszban a főbb részvényindexek, az S&P 500 0,3 százalékot, a Dow Jones 0,4 százalékot, a Nasdaq 0,5 százalékot esett.

A befektetők vételi kedvét eddig az amerikai munkaerőpiac további javulásáról árulkodó makroadat sem tudta meghozni. A múlt héten csak 330 ezer friss munkanélküli segélykérelem érkezett be az amerikai munkaügyi hivatalokba a várt 335 ezer helyett.

Az egyedi részvények közül a Ford közel 2 százalékot erősödött az osztalékemelés hírére, míg a Macy's már 7,6 százalékot drágult.

Ma az Alcoa számaival hivatalosan is elkezdődik a gyorsjelentési szezon, a társaság a megszokottnak megfelelően piaczárás után teszi közé eredményeit.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
EURHUF rövid távú grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu