Új mobilcéggel bővül Szlovákia

Vágólapra másolva!
A Swan révén újabb mobilszolgáltatóval bővül a szlovák mobilpiac a legutóbbi frekvenciatender eredményeképpen, azaz igaznak bizonyultak a korábbi sajtóértesülések.
Vágólapra másolva!
  • Már biztossá volt, hogy egy újabb mobilszolgáltatóval négyre bővül a piaci szereplők száma Szlovákiában. A még tavaly kiírt frekvenciatenderen ugyanis a három inkumbens mobiltársaság (Slovak Telekom, Orange, Telefónica Slovakia) mellett a „Hattyú” névre hallgató Swan is nyertesként távozott az eredményhirdetés után. Erre az eshetőségre ráadásul már az Investor.hu hasábjain is felhívtuk a figyelmet.
  • A szlovák telekommunikációs hatóság összesen 163,9 millió eurós (49 milliárd forint) bevételre tett szert 800, 1800, illetve 2600 MHz-es frekvenciasávok eladásából, ami mintegy 15 százalékkal haladja meg a minimálisan betervezett összeget. Ennek ellenére olcsóbb volt, mint a korábban megszellőztetett számok, az sme.sk korábban ugyanis arról számolt be, hogy értesülései szerint 210 millió eurós nagyságrendben cseréltek gazdát a sávok.
  • Eközben a magyarországi tender kiírása csúszásban van, ugyanis az eredeti tervek szerint az NMHH december 30-ig írta volna tette volna közzé a végső dokumentumot. Azt egyelőre még nem tudni, hogy hazánkban lesz-e negyedik szolgáltató, ugyanis a korábban ilyesfajta álmokat szövögető MPVI beolvadt a Magyar Postába.