Vágólapra másolva!
Nincs egységes irány az ázsiai tőzsdéken, miután pénteken az Egyesült Államokban is felemásan szerepeltek a börzék. Dél-Koreában kisebb plusz gyűlt össze, ellenben Ausztráliában és Kínában mínuszokat lehetett látni. Japánban nem volt ma kereskedés.
Vágólapra másolva!

Felemásan indult a hét az ázsiai tőzsdéken, a dél-koreai KOSPI index 0,6 százalékkal emelkedett, ellenben Sydney-ben csökkenéssel zárt a parkett, míg a kínai börzéken kisebb mínuszok uralkodnak.

Pénteken Amerikában sem volt egységes irány, miután a vártnál lényegesen kisebb mértékben nőtt a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma. A Dow Jones index néhány pontos mínuszban zárt, míg az S&P 500 és a Nasdaq emelkedni tudott. Bár a foglalkoztatottság 2011 januárja óta a legalacsonyabb ütemben növekedett, a munkanélküliségi ráta 6,7 százalékra csökkent, ilyen alacsonyan pedig legutóbb 2008 októberében volt.

A vegyes munkaerőpiaci adatok után nehéz megmondani, hogy a Fed miként dönt majd eszközvásárlási programjáról, a Bloomberg elemzői konszenzusa egyelőre úgy kalkulál, hogy 10 milliárd dolláros mérséklések jöhetnek, míg októberben véglegesen leáll a pénzpumpa.

Habár csütörtökön elkezdődött az USA-ban a gyorsjelentségi szezon, ma nem érkezik újabb beszámoló jelentősebb amerikai cégtől, viszont holnaptól majd beindul a gépezet. Ma pedig makroadatokból sem lesz számottevő hatású, így békésebb kereskedésre számíthatunk.

A határidős indexek alapján Európában kisebb emelkedéssel indulhat a hét.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu