Vágólapra másolva!
Kiváló napon van túl a budapesti tőzsde, ugyanis a BUX index több mint másfél százalékos pluszt hozott össze a végére, köszönhetően kivált képp a Richter bombaformájának. Európában is jó a hangulat, a vezető börzék zöldben állnak záráshoz közeledve.
Vágólapra másolva!

A Richter hihetetlen napot produkált, és három és fél százalékos pluszával végül 4759 forinton fejezte be a hét első kereskedési napját, ezzel pedig 2010 ősze óta nem látott magasságokban tért nyugovóra.

De nem csak a gyógyszerpapír, hanem az összes magyar blue-chip is szépen teljesített, az OTP 1,7 százalékkal drágult, míg a Mol végül 0,7 százalékkal erősödött. A Magyar Telekom pénteki záróértékén fejezte be a napot.

A kispapírok közül az FHB 2,8 százalékot, az ANY Biztonsági Nyomda pedig 4,5 százalékot menetelt. Míg például a Rába 1,2 százalékot tett hozzá előző napi záróértékéhez, ellenben a PannErgy-nek nem ment jól, és 1,1 százalékkal csökkent.

Nyugat-Európa is jól indított, a vezető tőzsdék mindegyike emelkedésben van záráshoz közeledve, ellenben az USA-ban eddig csak minimális elmozdulások láthatóak. Az Air Berlin például újra 10 százalék feletti pluszban van léső délután, pedig a reggeli nagy ugrását nap közben visszakorrigálta.

A Richter árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu