Csúcsra pörgött a luxusautó értékesítés

A BMW napi grafikonja (Xetra)
Vágólapra másolva!
Tavaly már közel 2 millió darab luxusautót értékesített a BMW, beleértve a MINI és Rolly-Royce márkákat is, amivel újabb rekordot sikerült felállítania. Idén azonban már a lélektani szintet is megcélozhatja a prémium autógyártó.
Vágólapra másolva!
  • 2013-ban összesen 1 963 798 darab személygépkocsit értékesített a BMW Csoport, ha a MINI és Rolls-Royce modelleket is figyelembe vesszük. Ezzel nem csak, hogy 6,4 százalékos növekedést produkált éves alapon, de a valaha volt legjobb értékesítését hozta össze.
  • A luxusautók terén egyébként hasonló tendenciák rajzolódnak ki, mint a normál gépkocsik esetében. Az értékesítést ebben a szegmensben is Ázsia, illetve Amerika hajtja Európa gyengélkedése mellett, elég csak a BMW példájából kiindulni.
  • Idén pedig akár a 2 millió darabos államhatárt is sikerülhet elérnie a bajor autógyártónak, hiszen a tervek szerint 2014-ben tovább bővülhet az értékesítés.
Rekord kereslet lehet 2014-ben is a Maseratik után Forrás: Maserati
  • Rajta kívül azonban a többi prémium autógyártó sora is jól megy, hiszen a Volkswagen a Porsche, míg a Fiat a Maseratik terén számít rekord értékesítésre 2014-ben.
  • Nem csak az értékesítés pörgött csúcsra a BMW-nél, ugyanis az autóipari részvény is remekel mostanság a német parketten. Árfolyama továbbra is a nemrégiben felállított történelmi csúcsa felett tartózkodik az 50 napos mozgóátlag felett.
A BMW napi grafikonja (Xetra) Forrás: Bloomberg, Investor.hu