Amerikai bankokban a jövő

Bank of America árfolyama (NYSE)
Vágólapra másolva!
Az amerikai bankrészvények fogad Bill Nygren, világhírű alapkezelő, aki az utóbbi években rendre magasabb hozamokat ért el a piaci átlagnál - írja a CNBC.
Vágólapra másolva!
  • Nygren 13,5 milliárd dollárt kezelő alapjának, az Oakmark Fundnak az idei kedvence a Bank of America, melyben az alap a legnagyobb kitettséggel rendelkezik. A szakember szerint a Bank of America mérlege a legerősebb az amerikai pénzügyi szektorban, és a cég vélhetően további tőkét juttathat vissza részvényeseinek sajátrészvény visszavásárlások révén. A BofA részvényei az egyik legolcsóbbak a bankpapírok közül, ami még vonzóbbá teszi azokat.
  • A JP Morgan és a Capital One szintén nagy részét teszi ki az alap portfóliójának. Ezek a társaságok a Bank of Americával együtt rendkívül jól menedzseltek, és részvényeik relatíve jóval olcsóak a többi papírhoz képest.
  • A bankokon kívül nagy reményeket fűznek a technológiai iparágban tevékenykedő Qualcomm-hoz is. Ez a cég agresszív részvény-visszavásárlásokat folytat, piaci kapitalizációjának negyedére rúg a készpénzállománya, és jelentős növekedés előtt állhat a vállalat chipjeivel ellátott okostelefonok piaca.
  • Nygre az utóbbi egyéves, hároméves, ötéves és tízéves időtávon rendre felülteljesítette a piaci átlagot, így emiatt is érdemes lehet meghallgatni a tanácsait.
Bank of America árfolyama (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu