Vágólapra másolva!
Minimális pluszban nyitott a magyar piac, azonban a blue-chip részvények még keresik az irányt. Európában is kó a hangulat a tegnapi amerikai és a mai ázsiai emelkedések után.
Vágólapra másolva!

Kisebb emelkedéssel kezdett a magyar tőzsde, habár annak mértéke csak minimális. A Richter (+0,4%) és a Mol (+0,1%) kisebb drágulásban van, viszont a Magyar Telekom mínuszban jár (-0,3%), az OTP pedig egyelőre ide-oda ingázik a plusz és a mínusz sávok között.

A forint kisebb gyengüléssel kezdett, az euróval szembni árfolyam 299,5 közelében jár. A dollár/forint jegyzések 219,6-nál, míg a CHFHUF kereszt 242,5-nél mozog.

Decemberben 0,5 százalékkal mérséklődtek a fogyasztói árak Magyarországon az egy évvel korábbihoz képest, míg az inflációs ráta a vártnak megfelelően, 0,4 százalékra csökkent a tavalyi év utolsó hónapjában.

Európában is pozitívan indították a napot az indexek,a német DAX jár az élen 0,4 százalékos erősödésével. A frankfurti parkett annak ellenére teljesít jól, hogy a 2013-as német GDP-adatok a vártnál gyengébben alakultak. (tény: 0,4%, várt: 0,5%)