Vágólapra másolva!
A trafikpályázatokat bíráló bizottság tagjainak névsorát, a vesztes pályázatok pontszámát és a pontozási szempontokat is ki kell adnia a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt.-nek, miután pert vesztett első fokon egy dunakeszi dohányboltos ellen.
Vágólapra másolva!

Első fokon pert nyert a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (NDN) ellen is az a Dunakeszin trafikját elvesztő felperes, aki azt kérte: adják ki neki a vesztes pályázatának pontszámát, az elbírálók névsorát, valamint az alkalmazott pontozási szempontokat. Az ítélet nem jogerős - írja a hvg.hu.

A pályázatvesztes dohányboltos tavaly augusztusban ment perre az állami szervekkel szemben, mert meg akarta tudni, hogy megérdemelten bukta-e el a Dunakeszin 19 évig üzemelő trafikját. Az elsőfokú ítélet szerint a kért adatokat a felperesnek 15 napon belül meg kell kapnia.

A hvg.hu szerint érdekes fejlemény, hogy az ítélethirdetéskor elhangzott: csak egy bíráló bizottság létezett, és ez az egyetlen testület döntött az összes, több mint 20 ezer pályázatról.Ennek a bizottságnak névsorát is nyilvánosságra kell hozni.