Négyszerezte profitját a Bank of America

A Bank of America napi grafikonja (NYSE)
Vágólapra másolva!
A tegnapi banki gyorsjelentéseket követően a Bank of America is túlszárnyalta az elemzői várakozásokat a negyedik negyedévben.
Vágólapra másolva!
  • Egy napja a Wells Fargo és a JP Morgan örvendeztette meg befektetőit a vártnál jobb gyorsjelenetéssel. Ma pedig a Bank of America volt soron, amely 2013 negyedik negyedévében az előző év azonos időszakához képest négyszerezte nyereségét. De a bevételek terén is 15 százalékos bővülésről számolt be, a 21,49 milliárd dolláros tényadat pedig a 21,24 milliárdos várakozást is felümúlta.
  • A 3,44 milliárd dolláros profittal szemben 732 millió dollár volt a bázisidőszaki eredmény. Mindez egy részvényre vetítve 29 centes nyereségnek felel meg a 2012 negyedik negyedévi 3 cent után, miközben a Bloomberg által gyűjtött elemzői konszenzus szerint a várakozs 27 cent volt.
  • 2013 egészét tekintve a BofA profitja 11,4 milliárd dollárra hízott, azaz több mint duplázódott.
  • Nemrégiben a Citigroup elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy azok a befektetők, akik az amerikai gazdaság fellendülésében bíznak, azok a JP Morgan részvényei mellett a Bank of America papírjait részesíthetik előnyben.
  • A kedvező gyorsjelentést pozitívan értékelték a piacon, aminek eredményeképpen két órával tőzsdenyitás előtt már több mint 2 százalékos pluszban tartózkodik a bankpapír. Ennek köszönhetően 2010 májusa után először mozog a 17 dolláros szint felett a BofA részvénye.
A Bank of America napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu