Az Ericssontól érkezik a Microsoft új vezére?

Ericsson árfolyama (Stockholm)
Vágólapra másolva!
Az Ericsson vezérigazgatója, Hans Vestberg is szerepel a Microsoft következő, lehetséges vezéreit tartalmazó listán - írja a Bloomberg ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. 
Vágólapra másolva!
  • Mióta Steve Ballmer tavaly nyáron bejelentette, hogy idén nyugdíjba vonul, a Microsoft folyamatosan keresi, hogy ki legyen a vezérigazgató utódja.
  • A keresés eddig nem vezetett eredményre, és a folyamat kezd egy kissé szappanoperára hasonlítani, mivel folyamatosan arról jelennek meg hírek, hogy éppen melyik jelölt jelentette ki, hogy nem lesz a Microsoft vezére. Legutóbb Alan Mulally, a Ford vezérigazgatója közölte, hogy marad az autógyártónál.
  • Most újabb név jelent meg a listán, Hans Vestberg személyében, aki 2010 januárja óta az Ericsson vezére. Irányítása alatt a svéd társaság részvényei 19 százalékot emelkedtek, és a cég árbevétele a 2009-es 206 milliárd koronáról (32 milliárd dollár) 225 milliárd koronára hízhatott tavaly. Iparági elemzők szerint a fiatal, energikus vezér helyes pályára állította az Ericssont, így vélhetően nem szívesen válna meg tőle a vállalat.
  • Vestberg mellett még olyan nevek szerepelnek a lehetséges jelöltek között, mint Satya Nadella, a Microsoft felhő-alapú szolgáltatásokért felelős részlegének igazgatója, vagy például Stephen Elop, a Nokia korábbi vezére.
  • A Microsoft 2014 elejére meg szeretné találni Ballmer utódját. A mostani értesüléseket sem az Ericsson, sem a Microsoft nem kívánta kommentálni, a svéd társaság csupán pletykának nevezte a híreket.
Ericsson árfolyama (Stockholm) Forrás: Bloomberg, Investor.hu