Felvásárlási célpont lehet a Telekom Austria

Vágólapra másolva!
Bő kétszámjegyű emelkedést láthattunk az elmúlt napokban a Telekom Austria részvényétől, melyben óriási szerepe lehet a cég felvásárlása körüli spekuláció felélénkülésének.
Vágólapra másolva!
  • Egyes elemzői vélemények szerint, melyet mi is csak megerősíteni tudunk, újra felvásárlási célpont lehet a Telekom Austria. Ennek alapja, hogy a világ második leggazdagabb embereként ismert Carlos Slim egyes érdekeltségei között rendezgette - közvetett - részesedéseit az osztrák telekomcégben.
  • Konkrétan az América Móvil megvásárolta az Inmobiliaria Carso 3,14 százalékos pakkját, amivel már 26,8 százalékos tulajdonosnak mondhatja magát a Telekom Austriában. Ezzel pedig továbbra is a második számú részvényesnek mondhatja magát az osztrák állam mögött, amely 28,4 százalékos részesedéssel bír.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
  • Igen ám, de Ausztriában decemberben jelentették be, hogy a koalíció privatizációkra készül. Bár az érintett vállalatok nevét nem árulták el, sajtóértesülések szerint a Telekom Austria ezek között lehet.
  • A sztorit ezen kívül az is erősítheti, hogy Slim egyértelműen Európában kíván terjeszkedni. Legutóbb a holland KPN-ben kívánta növelni részesedését, igaz itt zátonyra futott.
  • Vélhetően a Telekom Austriát körülölelő felvásárlási várakozásoknak tudható be az is, hogy a telekompapír igen jól teljesített az elmúlt napokban. Rajta kívül azonban több vállalat is felvásárlási célpont lehet, melyre korábban az Investor.hu hasábjain is felhívtuk a figyelmet.
Telekom Austria napi árfolyam (Bécs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu