A fotel háttámlájába is dugtak el csempészcigarettát

Csempészett cigarettára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy razzia során
Vágólapra másolva!
Az akció első lépcsőjénél még nem sok csempészcigarettát találtak, de a további kutatások során sorra kerültek elő az adózatlan dobozok. Többek között volt a szekrénylábban, kéményelemben és egy fénymásolóban is.
Vágólapra másolva!

Térfigyelő kamerák buktatták le a VII. kerületben illegálisan cigarettát áruló csempészeket – írta a NAV, amely munkatársai a rendőrséggel közösen több ezer doboz adózatlan dohányterméket foglalt le.

A kamerák képein gyanúsan viselkedő emberekre figyeltek fel, amely alapján a teret (nem írták meg, pontosan melyiket), körbevették a pénzügyőrök és a rendőrök, majd egyszerre több irányból lecsaptak a cigarettakereskedőkre. Ekkor átvizsgáltak egy Mercedest is, amelyről azt sejtették, hogy abban szállítják a csempészárut.

Csempészcigaretta a mikróban Forrás: Facebook / Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Elsőre nem találtak nagyobb mennyiségű illegális cigarettát, de kiderült, hogy egy közeli lakást használtak raktárként. A lakás átkutatásakor egy bőröndben és műanyag táskákból 900 doboz gyanús cigaretta került elő.

Ezután egy mobiltelefonok árusításával foglalkozó üzlet is a pénzügyőrök figyelmébe került. Itt egy nagyéretű fénymásoló készüléket találtak, amit rejtekhelynek használtak a csempészek. Ezen kívül fiókokból, dobozokból, szekrények lábazatából, mikrohullámú sütőből, szemeteskukából, használaton kívüli kéményelemből, számítógépházból és fotel háttámlájából is került elő cigaretta, itt körülbelül 2000 doboznyi.

A három összefüggő akció során összesen 3200 doboz cigarettát foglaltak le 2,6 millió forint értékben.

Forrás: Facebook / Nemzeti Adó- és Vámhivatal