Egyre többen jelentik be a bejárónőt

Vágólapra másolva!
Több mint tízezer háztartási alkalmazottat jelentettek be tavaly a regisztrációs foglakoztatás alapján. Az ebből származó állami bevétel sokszorosára emelkedett 2010-hez képest.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt három és fél évben folyamatosan emelkedett a bejelentett háztartási alkalmazottak száma és az ebből származó állami bevétel - írja a Magyar Nemzet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Lamperth Mónika szocialista országgyűlési képviselő kérdésére adott írásbeli válaszára hivatkozva. Varga szerint az adóhivatal adatai azt mutatják, hogy 2013-ban már 10 306 foglalkoztató 10 973 háztartási alkalmazottat jelentett be, ezen belül 2013 egy átlagos hónapjában 1951 ilyen jogviszony létesült.

A regisztrációs díjból származó bevételek a 2010-es 800 ezer forintról 2013-ra 23,4 millió forintra növekedtek. A költségvetésnek a négy év alatt összesen 40,7 millió forint bevétele származott ebből.

A kormány 2010 nyarán vezette be a háztartási alkalmazottak kedvező feltételek melletti bejelentési kötelezettségét, aminek értelmében az otthoni háztartásban adó- és járulékmentesen foglalkoztathatók a háztartási alkalmazottak, ha az érintett eleget tesz adminisztrációs kötelezettségének, leadja a foglalkoztató és az alkalmazott szükséges adatait, valamint alkalmazottanként havonta befizet ezer forint regisztrációs díjat.

Kövessen minket a Facebookon is!