Vágólapra másolva!
Az elmúlt évek nagy lemaradóiról szólhat az idei év a tőzsdéken, és közülük nemcsak a múlt héten bemutatott Juniper Networks, hanem a szintén hálózati eszközökben utazó F5 Networks is ígéretes célpont lehet. Ezzel együtt érdemes türelmesen várni a megfelelő pillanatra a beszállásra.
Vágólapra másolva!

Még egy "rút kiskacsa” kapott szárnyra az elmúlt napokban meghökkentő ötleteink közül, nemcsak a Juniper Networks, hanem közvetlen versenytársa, az F5 Networks is alaposan nekilódult (a cégek egyaránt hálózati kommunikációs eszközöket gyártanak).

A F5 Networks is stabilan alulteljesítő részvény volt az elmúlt három évben, akárcsak a Juniper, így pusztán a múltbeli statisztikák alapján nagyobb az esélye, hogy idén már az élre áll, mint hogy továbbra is lemaradó lesz. Lehet, hogy ennek első lépéseit láthatjuk most, bár a nagy megindulásban jó eséllyel a nagy rivális Juniper Networksről érkezett jó hírek is szerepet játszottak

A heti grafikonon minden esetre látványos kitörést láthatunk, az árfolyam huszáros lendülettel lépte át a 93,5 dollárnál húzódó ellenállását. Ezzel egy emelkedő háromszögre emlékeztető alakzatot is maga mögött hagyott, és az elmúlt bő fél évben kiépített sávból is kilépett. Utóbbi alapján 108 dollárig, előbbi szerint viszont akár 120 dollárig is elkúszhat a részvény.

Az F5 Networks heti grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A napi grafikonon még látványosabb a nagy nekilendülés, bár az utolsó két gyertya már mintha megtorpanásról árulkodna. Nem is lenne meglepő egy kis pihenő, hiszen az árfolyam láthatóan elszakadt a fontos mozgóátlagoktól, az RSI indikátor pedig már bőven a túlvett zónában mozog.

Egy rövid távú enyhe korrekció akár kedvező is lehetőséget teremthetne a beszállásra a 93-94 dollár körüli kitörési szint közelében, legalábbis szigorúan a technikai kép alapján. A heti grafikonon ideális esetben egyetlen gyertya sem záródna a fontos szint alatt, még ha a kanóc "be is lóg” alá, erre érdemes odafigyelni, amikor a beszállásról döntünk.

Ha a kitörési szint alá visszatérne az árfolyam, az negatív jelzés lenne, de igazi gondot az jelent, ha letörve a december-január folyamán épített bázist az emelkedő trendvonal és az 50 napos mozgóátlag alá süllyedne az árfolyam. Itt már a kezdeti feltételezéseink nem igazak, legkésőbb ezeken a szinteken célszerű lehet megválni egy esetleges pozíciótól.

Az F5 Networks napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu