Vágólapra másolva!
Fontos részletre hívja fel a figyelmünket a propeller.hu. Nagyon könnyen előállhat az a helyzet, hogy bár szabályosan igényeltük a havi kétszeri tranzakciós illetékmentes bankautomatázást, a hónap végén többet költünk a kivét díjára, mint a kedvezmény nélkül.
Vágólapra másolva!

A továbbiakban magát az írást idézzük.

„A magánszemélyeknek jelenleg 0,6 százalék jutalékot kell fizetniük az OTP készpénzkiadó automatáinál, de több lakossági számlacsomagnál is az első egy-négy pénzfelvétel díjtalan – írja a lap.

Februártól ugyan – a jogszabályi előírásoknak megfelelően – nyilatkozattétel esetén minden lakossági számláról az első két készpénzfelvétel – legfeljebb százötvenezer forint erejéig – díjmentes lesz. Ha viszont az ügyfél túllépi ezt a keretet, akkor 0,6 százalék helyett már 61 forint + 1,21 százalék jutalékot kell majd fizetnie. Így még ha be is jelentkezik valaki a két ingyenes készpénzfelvételi lehetőségre, de további százezer forintot vesz fel számlájáról, akkor 1271 forintot kell fizetnie.

Az OTP Bank mellett további hét pénzintézet – a Budapest Bank, a DRB Bank, az Evobank, a Kinizsi Bank, a Magnet Bank, az MKB Bank és a Sopron Bank – emeli februárban a lakossági folyószámlák költségeit.”