Nagyobb biztonságra törekszik a pécsi városvezetés

Vágólapra másolva!
Pécsett elfogadható a közbiztonság, a lakók „szubjektív biztonságérzete a rablásokról, támadásokról szóló negatív híradások miatt az utóbbi időszakban romlott”, mondta el Hoppál Péter. A Fidesz pécsi elnöksége öt pontból álló javaslatcsomagot ajánl, jelentette be a párt városi szervezetének elnöke sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A csomagot eljuttatják Páva Zsolt polgármesternek és a rendőrségnek. Pécsett jelenleg 36 ponton dolgozik térfigyelő kamera, a párt újabb 12-15 készülék kihelyezését javasolja önkormányzati költségvetésből Uránvárosban, a panelházas városrészben, Kertvárosban, és a bűnügyi szempontból fokozott figyelmet követelő keleti városrészben. Ez nagyjából 15 millió forintjába kerülne a városvezetésnek.

A csomag egy másik javaslata, hogy a város nyisson tovább bővíthető, egyelőre ötmillió forintos pályázati keretet a polgárőr szervezetek eszközbeszerzéseire. A városvezetésen keresztül a pécsi rendőrségnek azt javasolja a Fidesz, hogy fokozza az utcákon szolgáló gyalogos járőrök számát különösen a külső városrészekben. Hoppál Péter elmondta: olyan járőröket látnának szívesen, akik rendszeresen egy adott helyszín közelében mozognak, a környéken lakók megszólíthatják őket. Ennek feltételeit az önkormányzat ingatlanok kedvezményes felajánlásával támogathatná is a párt szerint.

A Fidesz elnöksége szeretné elérni, hogy a népszerű pécsi szórakozóhelyeken hétvégenként az éjszakai órákban erőteljesebb legyen a rendőri jelenlét. Ideális volna, ha az önkormányzat szorosabb viszonyt alakítana ki a Pécs környéki települések mezőőrségével.