Érdekli az INA az oroszokat

Vágólapra másolva!
Nemcsak a paksi bővítésről egyeztetett a magyar és orosz delegáció Moszkvában, a Figyelő azt írja, hogy a horvát INA után is igencsak érdeklődtek az oroszok.  
Vágólapra másolva!

A lap úgy értesült, az oroszok egyértelművé tették, hogy érdeklődnek a Molnak az INA-ban meglevő részesedése iránt. Érdekes egyébként, hogy állítólag a témát nem az oroszok hozták elő, hanem a magyar delegáció puhatolózott az ügyben.

Nincs min csodálkoznunk, a horvát magyar viszony tavaly év végére megint igencsak elromlott (legalábbis a médiában való üzengetés ezt a képzetet kelti), a Mol igazgatósága még az ügyvezető testütelet is felhatalmazta a 49 százalékos INA részesedés értékesítésének előkészítésére. Ezzel párhuzamosan egyre több olyan hírt lehetett már hallani, hogy a magyarok az oroszoknál puhatolóznak INA-ügyben, legutóbb amikor Orbán Viktor a Gazprom elnökkel találkozott, állítólag ott is szó esett az INA-ról. A Mol számára viszont egyelőre a cél az lehet, hogy megtartsa az INa feletti irányítási jogokat, ezzel kapcsolatban például a múlt heti tárgyalások mintha segítettek volna a feszültségek enyhítésében.