Mélyrepülésbe kezdett a forint

Vágólapra másolva!
Lendületesen gyengül a forint a csütörtöki nap során, ezzel pedig az euróval szembeni árfolyama tavaly április eleje óta nem látott szintekig szédült. Az euró/forint árfolyam a 304,5-ös szint környéként ingadozik.
Vágólapra másolva!

Nincs jó napja a forintnak csütörtökön, hiszen a reggeli óráktól kezdve szinte folyamatosan gyengülve egészen 304,5 fölé került az euróval szemben. Délelőtt még annak ellenére is gyengélkedett a magyar deviza, hogy a nemzetközi piacokon jó hangulat uralkodott, viszont a délutánra borúsabbra forduló befektetői környezet még mélyebbre taszította a forintot.

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Ráadásul a régiós fizetőeszközök közül is a legrosszabb teljesítmény fűződik a forint nevéhez, és nem csak az elmúlt napokat tekintve, hanem egész évben is hátul kullog a hazai deviza.

Forrás: Investor.hu

Nem volt ma túl erős a mai állampapír aukció sem, bár még így is sikerült a meghirdetettnél kicsivel többet eladni. (3, 5 és 10 éves papírokból összesen 52,5 milliárd forintért értékesítettek.)

A 304 fointos szintek közelében pedig egy elég fontos sáv fölé szúrt fel az EURHUF, innen pedig akár nagyobb gyengülés is következhet.

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A dollár/forint jegyzések 222,7-ig csúsztak vissza, vagyis kissé mérsékeltebben, mivel az euró a dollárral szemben kisebb ugrást mutatott délelőtt. A svájci frankkal szembeni kersztárfolyam pedig 247,4-ig esett vissza, ami több mint egy hónapos mélypont.