Háborúra figyelmeztet a neves professzor

Vágólapra másolva!
Nevéhez méltó üzenetet posztolt a Dr. Balsorsként elhíresült Nouriel Roubini a Világgazdasági Fórumról. Röviden csak azt a kérdést teszi fel, hogy vajon Kína és Japán között egy előre nem várt háború van kibontakozóban?
Vágólapra másolva!

Roubini mindig a meglehetősen borongós jóslatairól és elszólásairól volt ismert, nagyrészt ennek is köszönheti a számos médiamegjelenését. Mondhatni ebben a közegben érzi talán otthonosan magát, amire egyáltalán nem cáfolt rá a Világgazdasági Fórumról küldött Twitter üzenetével. Azt írja, több felszólaló is a száz évvel ezelőtti (első világháború előtti), vihar előtti csendet idéző helyzethez hasonlítja a mostanit.

Forrás: Investor.hu

Egy sokat mondó kérdés jön ezután: vajon egy Kína és Japán közötti háború jelentheti majd a tipikusan kis valószínűségű, de potenciálisan nagy hatású (úgynevezett black swan) eseményt? Ezután pedig hozzáteszi, hogy az 1914-es állapotokat idézik a globalizációellenesség erősödése, a jövedelmi egyenlőtlenségek, a geopolitikai feszültségek erősödése, és a kis valószínűségű de nagy hatású eseményekről való megfeledkezés.

Forrás: Investor.hu

Részletesebben a Business Insideren.