A Richter gyógyszere megkaphatja az amerikai jóváhagyást

2014.01.24. 10:37

A Richter pénzügyi igazgatója, Lavich Gábor beszélt a társaságról Budapesten. A cég magabiztos abban, hogy az amerikai hatásógoktól megkapja majd a Cariprazine a megfelelő engedélyeket.

A Richter pénzügyi igazgatója, Lavich Gábor a társaságot érintő több kérdésről:

  • A Richter magabiztos abban, hogy az amerikai hatóságtól (FDA-tól) megkapja a cariprazine a szükséges engedélyeket. A Richter és az amerikai partnere, a Forest Laboratories "ésszerű" időn belül beadja a szükséges dokumentumokat. 
  • Lavich szerint Kínában az értékesítés 15-20 százalékot nőhet.

Mint ismeretes, az FDA novemberben ugyan hatásos készítménynek nevezte a cariprazine gyógyszert, de további információkat, vizsgálatokat kért. Az egyeztetésekre az első negyedévben kerülhet sor, amit megerősített többek között Bogsch Erik is január elején, valamint a Forest Laboratories az előző negyedéves gyorsjelentése során.

A kérdés a gyógyszerrel kapcsolatban az lehet, hogy az egyeztetések és a kért adatok benyújtása, majd azok elbírálása mennyi időt is vesz igénybe. 

Kína a legutóbbi 9 hónapban az értékesítés 3,7 százalékát adta. A jövőbeni növekedés szempontjából kulcsfontosságú piac súlya azonban tovább nőhet.Forrás: Richter, Investor.hu