Vágólapra másolva!
Tőzsdei bevezetése óta emelkedő trendben mozog a Michael Kors árfolyama. A részvény épp az április óta tartó emelkedő trendvonalig esett vissza a napokban, ahonnan tegnap nagy lendülettel kezdett emelkedni. Ha van benne erő, akkor a 85 dolláros szint után a 96,4 dolláros szint lehet a célja.
Vágólapra másolva!

2011 végén debütált a New York-i parketten a Micheal Kors Holdings részvénye, ami a bevezetés óta eddig csak egy irányt ismert, mégpedig az emelkedőt. A részvény egy viszonylag fegyelmezett sávban halad felfelé, eddig megnégyszerezte a bevezetéskori árfolyamát.

A hosszú távú trend folytatásában továbbra is lehet bízni szigorúan a grafikon alapján. Aggódni akkor kellene, ha az emelkedő sáv alja törne, illetve az 50 hetes mozgóátlag 68,68 dollárnál elesne. Ebben az esetben lehetne félni a trendfordulótól.

Az indikátorok inkább vegyes képet mutatnak, hiszen az MACD jelzése eladási, és az RSI is kiesett a túlvett zónából, amit negatívumként lehet értékelni. Ugyanakkor utóbbi 50 pont fölötti értéke továbbra is bizakodásra adhat okot, hiszen hosszú távú emelkedő trend esetén ezen szint fölött szokott mozogni az indikátor.

Michael Kors heti grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A napi grafikon alapján a részvény épp az emelkedő trendvonalig korrigált vissza, ahol egyébként a 76,4 százalékos Fibonacci szint is húzódik. Először ugyan benézett a kettős támasz alá a papír, de falsnak tűnik a letörés.

A tegnapi gyertya pedig megerősíthet bennünket abban, hogy inkább az emelkedést választja a részvény.

Az MACD közelgő vételi jelzése, illetve az RSI trendtörése jól néznek ki ezen az időtávon.

Amennyiben folytatódik a trend, akkor a 85 dollár körüli történelmi csúcsot át kell törnie a papírnak, és ebben az esetben 96 dollár felé veheti az irányt, amit a 138,2 százalékos Fibonacci jelöl ki.

Ha az árfolyam beesik a 76,4 százalékos Fibonacci szint alá, illetve megroppan az emelkedő trendvonal, akkor már érdemes lehet a stop-lossok aktiválásán gondolkozni. A végső menedék a 200 napos mozgóátlag lehet 70,1 dollár körül.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy február 4-én teszi közzé előző negyedéves gyorsjelentését, ami komoly mozgást is okozhat.

Michael Kors napi grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu