Vágólapra másolva!
Mély esések jöttek össze tegnap a New York-i tőzsdéken, a Dow Jones index egy százalék feletti lejtmenetével öthetes mélypontra zuhant, de az S&P 500 is letörölte a megelőző két napban összeszedett pluszát. Ma Ázsiában a sanghaji tőzsdén kívül a többi vezető index is mínuszban tartózkodik, ellenben Európában talán kisebb fellélegzés jöhet nyitásban.
Vágólapra másolva!

Megborították tegnap a Wall Streetet, a vezető tőzsdeindexek mindegyike komolyabb mínuszt szedett össze, azok után, hogy csütörtökön Európában is lecsúsztak délutánra a parkettek. A rossz nemzetközi hangulatot a Kínából érkező gyenge feldolgozóipari adatok váltották ki, mivel ebből azt szűrték le az elemzők, hogy az első negyedévben relatíve gyengén szerepelhet a világ második legnagyobb gazdasága.

Ezen az sem tudott segíteni, hogy Európában viszont a feldolgozóipari beszerzési menedzserindexek javulást mutattak.

Ma Ázsiában is tovább folytatódik a lejtmenet, a japán tőzsde két százalékos esést szenvedett el, a jen pedig kisebb erősödést mutatott a dollárral szemben. Ellenben a sanghaji tőzsde már plusszal korrigálja tegnapi csökkenését.

Ma talán az európai piacokon is kisebb emelkedéssel nyithatnak a piacok a tegnapi nagyobb zakók után, legalábbis a határidős indexek ezt jelzik előre.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Dow Jones értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Az S&P 500 értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu