Németországból kapott pofont az Adidas

Vágólapra másolva!
Megcsúszott az Adidas árfolyama, és már több mint öt százalékkal esik a mai kereskedésben, miután a Deutsche Bank visszavágta eredményvárakozását mind az idei, mind pedig a jövő évre vonatkozóan. Mivel a nemzetközi hangulat is igen borongós különösen rosszkor érkezett a negatív vélemény.
Vágólapra másolva!
  • Az Adidas eredmény prognózisa nem tükrözi megfelelően a kedvezőtlen devizahatásokat, így a Deutsche Bank (DB) elemzője szerint alacsonyabb lehet a cég egy részvényre jutó profitja (EPS-e) is.
  • Ha semleges devizahatásokkal számolunk, akkor elérhető lehet a német sportszergyártó 2014-es bevétel növekedése, viszont már a tavalyi év második felében is elsősorban az erős euró miatt szenvedett a cég, vélik a DB-nél.
  • A Deutsche Bank 2014-es EPS-re vonatkozó várakozását nyolc százalékkal, míg a 2015-öst hat százalékkal csökkentette. Emellett szerinte a 2015-ös célok nem elérhetőek
  • Az Adidas még december elején emelte meg az idei évi várakozásait, mivel szerintük az idei foci vébé sokat segíthet a cégnek.

A DB egyébként továbbra is tartásra ajánlja a részvényeket 83 eurós célárral, ami a jelenlegi szinteknél is még nagyjából három százalékkal alacsonyabb. A rossz nemzetközi hangulatban különösen rosszkor jött a negatív vélemény.

Az Adidas árfolyama (Xetra) Forrás: Bloomberg, Investor.hu