Húzzák az OTP-t

Vágólapra másolva!
Megjött azért végre az a fránya vételi kedv, közel 0,5 százalékos pluszban indítottak az európai börzék,  és a BUX index is emelkedik. A mai nap eddigi nagy nyertese egyértelműen az OTP, nincs is miért nagyon meglepődnünk ezen. 
Vágólapra másolva!
  • Az elmúlt hét hónap leggyengébb három napos sorozata után végre felfele korrigálnak az európai piacok, nagyjából 0,4 százalékos emelkedéseket láthatunk.
  • Segíti a jó hangulatot, hogy a Siemens jót jelentett, a cég profitja 21 százalékkal nőtt az infrastruktúra szegmensnek köszönhetően.
  • A BUX index megy együtt az európai trenddel, a prímet az OTP viszi. Ez egy általános jelenség, hiszen a makrokockázatok fokozódására és enyhülésére is a bankpapírok reagálnak legérzékenyebben. Az árfolyam a sáv közepén áll, most az 50-es mozgóátlagot teszteli vissza.
  • A Mol érdekes módon kis mínuszban van annak ellenére is, hogy a CEZ eladások kockázata az átváltható kötvények kibocsátásával rövid távon teljesen eltűnt.
  • A CIG emelkedik a román leány megszüntetésének hírére. A hatékonyság növelését láthatják bele a bejelentésbe, ami a CIG körül jelenleg az elsőszámú sztorinak számít. Egy potenciális növekedési piacot mindenesetre eldobott a cég.

Az OTP árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Siemens árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu