Nem borítja piacra a Mol részvényeit a CEZ

Vágólapra másolva!
A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően a CEZ Mol részvényre átváltható kötvényt bocsát ki, így 2017 elejéig nem dobja adja el a Mol papírjait.
Vágólapra másolva!

Jó hírt kaptak ma reggel a Mol részvényesei a cseh energetikai óriástól a CEZ-től. A társaság ugyanis bejelentette, hogy 450 millió euró értékben bocsát ki olyan speciális kötvényeket, amelyek Mol részvényre átválthatók lesznek.

Ezzel a lépéssel megoldódni látszik a CEZ Mol részvényeinek a kérdése, hiszen a múlt héten járt le a Mol opciója, hogy megvásárolhassa a CEZ-től a nála lévő több mint 7,6 millió részvényt.

A Reuters korábbi értesülei igaznak bizonyultak, ugyanis a hírügynökség arról számolt be, hogy a CEZ nem tervezi a Mol részvények eladását, inkább egy speciális átváltható kötvény struktúrán dolgoznak.

A CEZ 450 millió euró értékben ad el 2017-ben lejáró kötvényeket. Az előzetes hírek szerint a kötvény kupona 0-5 százalék között lesz majd. Az átválthatósági prémiumot pedig később határozzák meg, de 30-35 százalékkal magasabb lesz a Mol kibocsátáskori átlagáránál.

Ami talán az egyik legfontosabb a Mol részvényesek számára, hogy a kötvény 2017. január 25. és 2017. július 21. között lesz átváltható. Tehát a következő 3 évben a Mol tulajdonosknak nem kell aggódniuk attól, hogy a CEZ piacra borítja a 7,6 millió Mol részvényét.

Forrás: Mol, Investor.hu

Ha az elmúlt 30 napos Mol részvények átlagárából indulunk ki, akkor nagyjából 18 550 - 19 300 forint körül alakulhat ki az átváltási ár.

Mol napi grafikon Forrás: Bloomberg