Nem játszunk eleget

Az Electronic Arts árfolyama (Nasdaq)
Vágólapra másolva!
Nem fogytak túlságosan jól az Electronic Arts játékai az előző negyedévben, százmillióval lett kevesebb a bevétel, mint amennyit vártak az elemzők.
Vágólapra másolva!
  • Az EA főleg azzal védekezett, hogy a PlayStation 4-re, valamint Xbox One-ra jelenleg még nem sok játék érhető el, miközben a legtöbben már ezekkel a konzolokkal akarnak játszani, és nem nem vesznek annyi játékot a régebbi platformokra.
  • Az 1,57 milliárd dolláros tisztított árbevétel ráadásul nem elég hogy elmaradt az 1,66 milliárd dolláros várakozásoktól, még a jelenlegi negyedévre is pesszimista kilátásokat fogalmazott meg az EA. Csak 800 millió dollárt kaszálhat majd a cég, pedig az elemzők 825 millió dollárral lettek volna elégedettek.
  • Ráadásul az előző negyedévben 308 millió dolláros veszteséget szenvedett el az EA, bár a tisztított 1,26 dolláros EPS azért jobb lett a várt 1,23 dollárnál.
  • A befektetők a hírekre 2,5 százalékkal "értékelték le" a részvényt piaczárás után, ma azonban mégis 1,7 százalékos pluszban nyithat az EA, legalábbis a piacnyitás előtti kereskedés szerint.
Az Electronic Arts árfolyama (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu