Itt a Google legnagyobb európai üzlete

Vágólapra másolva!
Egy fiatal, brit kompjúterzseni mesterséges intelligenciával foglalkozó cégét vették meg 650 millió dollárért. Az majdnem 150 milliárd forint.
Vágólapra másolva!

A DeepMindot két éve alapította egy számítógép- és sakkzseni (egyébként idegsebész), Demis Hassabis két üzlettárssal, Shane Leggel és Mustafa Suleymannal. A cég a gépek tanulási mechanizmusával és egyéb, hétköznapi halandók számára nehezen megfogható dolgokkal foglalkozik.

Az egyik legsikeresebb bemutatójuk olyan számítógépeket mutatott, amelyek képesek voltak számítógépes játékokat játszani. A cél elvileg az, hogy olyan gépeket építsenek, amelyek ember-módra gondolkoznak.

2012 végén már a Facebook is megpróbálta megvenni a DeepMind-ot, de nekik végül nem adták el. Az akkori ajánlat nem került nyilvánosságra, a mostani viszont körülbelül 650 millió dollárról szól.

Állítólag az üzlet annyira fontos volt, hogy a tárgyalásokat a Google részéről maga Larry Page vezette.

Ugyan azt nem mondták meg, hogy a Google-nek pontosan mire is kell a cég, de gyanús, hogy az utóbbi időben több, hasonló profilú céget is megvettek már.

Azt is susmorogják, hogy a DeepMind komoly konkurenciát támasztott a Google-nek azzal, hogy elhalászta a legjobb és legtehetségesebb mesterséges intelligenciával foglalkozó szakembereket a munkaerőpiacról.