Kirúgták az Engedélyezési Hivatal vezetőjét

Vágólapra másolva!
A hivatal az engedélyek visszavonásával hozzájárult az online pénztárgépek körüli káoszhoz.
Vágólapra másolva!

A nemzetgazdasági miniszter felmentette a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) főigazgatóját, Király Pétert. A MEKH az online pénztárgépek bevezetése miatti káosz egyik szereplője: a hivatal többször jóváhagyta majd visszavonta az Alt Cash és a Japan Cash cégek által forgalmazott Samsung-pénztárgépek engedélyét.

Online kasszát pénztárgépszaküzletekből vagy közvetlenül a forgalmazóktól lehet vásárolni, a forgalmazóknak pedig a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalnál kell engedélyeztetniük a pénztárgépeiket. A folyamat azonban nagyon lassan halad, a pénztárgépek sorozatgyártását és összeszerelését csak az engedélyezésük után kezdik meg, ezért már 2013 nyarán világosan látszott, hogy még hónapokig nem fejeződhet be az átállás.

Varga Mihály a hivatal vezetésével Kis Ágnes általános főigazgató-helyettest bízta meg – olvasható az NGM közleményében. Az MKEH munkáját az online-pénztárgépekre való átállás befejezéséig Vágujhelyi Ferenc (a NAV elnökhelyettese) miniszteri megbízottként felügyeli.