Leminősítette a Concorde a Richtert

Vágólapra másolva!
A mai gyorsjelentés és menedzsment prognózis után a Concorde elemzője 4700 forintról 4400 forintra csökkentette a Richterre vonatkozó célárát. Az ajánlás pedig egyenlő súlyozás helyett alulsúlyozás lett, ugyanakkor a nagyobb esések esetén vételen is lehetne gondolkozni.
Vágólapra másolva!

Ma hajnalban tette közzé a negyedik negyedéves jelentését a Richter, ami az elemzői várakozásokhoz képest jóval gyengébb lett. Ráadásul a menedzsment 2014-es tervei nem nyűgözték le a Concorde elemzőjét, aki 4700 forintról 4400 forintra csökkentette a Richterre vonatkozó célárát.

Az elemző egyenlő súlyozásról, alulsúlyozásra módosította az ajánlását is, bár hozzátette, hogy nagyobb esések esetén elgondolkoznának a vásárlásokon.

A Concorde becslése szerint idén 220 forintos egy részvényre jutó nyereséget érhet el a cég, ami 23 százalékkal alacsonyabb a korábbi várakozásnál.

A Richter esetében a piaci konszenzus 60 milliárd forintos üzemi eredményt vár 2014-ben, ami 33 százalékkal magasabb, mint ami kiszűrhető a menedzsment prognózisából.