Elkapkodták a magyar államkötvényeket

Vágólapra másolva!
Elkapkodták a magyar államkötvényeket az ÁKK mai aukcióját. A három és tízéves lejáratú kötvényből a tervezettnél többet adott el az Államadósság Kezelő Központ, a hozamok viszont emelkedtek az előző aukcióhoz képest.
Vágólapra másolva!
  • A három éves lejáratú kötvényekből 20 milliárd forintnyit hirdetett meg az ÁKK, erre 68,4 milliárdnyi vételi ajánlat érkezett. Az ÁKK végül 30 milliárd forintra emelte a vételre elfogadott mennyiséget, az átlaghozam pedig 4,76 százalékra emelkedett. Ez 71 bázisponttal magasabb az előző aukció átlaghozamánál, de 1 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi referenciahozamnál.
  • Az ötéves kötvényből szintén 20 milliárdnyit hirdettek meg, melyre közel kétszer ennyi vételi ajánlat érkezett. Az ÁKK a tervezett mennyiségnek megfelelő forrást vont be ebből a papírból, menyél az átlaghozam 4,98 százalékra emelkedett az előző aukció 4,48 százalékos átlaghozamáról.
  • A tízéves kötvényből a 10 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre több mint 33 milliárdnyi vételi ajánlat érkezett, melyből végül 15 milliárdnyit fogadtak el vételre. Az átlaghozam 5,95 százalékra emelkedett, ami 27 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, és 2 bázisponttal haladja meg a tegnapi referenciahozamot.
Forrás: ÁKK, Investor.hu