Vágólapra másolva!
Másfél évnyi veszteséghalmozás után ismét nyereséget mutathatott fel az egykoron szebb napokat is megélt francia Alcatel-Lucent. Ezzel pedig jókora meglepetést tudott szerezni a befektetőknek, ami jókora drágulást eredményezett az Alcatel árfolyamában.
Vágólapra másolva!
  • Óriási meglepetésre 134 millió eurós nyereséget termelt az egykoron szebb napokat megélt Alcatel-Lucent. Nem csoda, hogy a befektetők megörültek a profitnak, hiszen a francia telekommunikációs eszközgyártó társaság az elmúlt hat negyedévben rendre veszteséget halmozott fel, összesen 3,5 milliárd eurót.
  • Ráadásul az elemzőket abból a szempontból is sikerült meglepni, hogy a várakozások szerint 147 millió eurós veszteséget kellett volna a cégnek összehoznia.
  • A cég ezen túl bejelentette, hogy vételi ajánlatot kapott a vállalati hálózati üzletágára a China Huaxintól.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
  • A szakértők szintén pozitívan értékelték, hogy a társaság üzemi eredményhányada 5 százalékponttal, 7,8 százalékra emelkedett. A vezérigazgató elmondása szerint pedig folytatódhat a profitabilitás javulása.
  • A részvény csak ma 15 százalékos pluszt hozott össze, azonban érdemes kicsit visszább tekinteni. A vezérigazgató tavaly áprilisi kinevezése óta ugyanis több mint triplázódott az árfolyam.
Alcatel-Lucent napi grafikon (Párizs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Persze az elmúlt negyedévekben sem szégyenkezhetett az Alcatel, ugyanis rendre sikerült megörvendeztetnie a befektetőket, melyekről bővebben alábbi cikkjeinkben olvashat: