Ismét a csúcsra törhet az AXA és az Aegon

2014.02.09. 08:52

2012 nyara óta folyamatosan emelkedő pályán mozog az AXA és az Aegon papírja, ráadásul az elmúlt napokban látott korrekciót követően fontos támaszokhoz érkeztek meg a részvények. Elképzelhető, hogy a hangulat javulásával ismét a lokális csúcsokat veszik célba a részvények.

Februárban közelebbről is megismerkedhetnek ügyfeleink a párizsi, amszterdami és brüsszeli piacokkal, ugyanis legújabb akciónk keretében kedvező díjak mellett lehet kereskedni a börzéken forgó értékpapírokkal!

Az akció részleteiről az alábbi oldalon tájékozódhat: Kereskedjen európai részvényekkel szinte ingyen!

AXA: Tart a Fibonacci és a trendvonal is
(Párizs)

Ellentmondást nem tűrően emelkedett az elmúlt hónapok során az AXA, amely 20 euró fölött is forgott, de január közepétől kezdve kisebb korrekcióba kezdett a részvény. A visszaesést a 76,4 százalékos Fiboancci fogta meg 18,78 eurónál, valamint a hosszabb távú emelkedő trendvonal.

A 2013 tavasza óta tartó emelkedő szakasz során többször is járt az 50 napos mozgóátlag alatt a részvény, de rendszerint nem szakadt el tőle nagyon, sőt rövid időn belül visszamászott fölé.

Ha sikerül az 50 napos mozgóátlag fölé mennie a papírnak, akkor ismét a csúcsot veheti célba az AXA 20,6 eurónál. A stop-loss szintet a 76,4 százalékos Fibonacci alá helyeznénk, mivel így a korábbi támaszok elesésével állnánk szemben.

Ha esetleg folytatódna a korrekció az AXA esetében, akkor 17,4 euró körül, a 200 napos mozgóátlag és a 61,8 százalékos Fibonacci találkozásánál ismét lehetne gondolkozni a beszállón.

AXA napi grafikon (Párizs)Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az AXA a heti grafikon alapján is impozánsan fest, épp az emelkedő csatorna aljáig esett vissza a részvény.

Jó jelnek számít a mozgóátlagok metszése is, hiszen az 50 hetes mozgóátlag alulról metszette a 200 napos mozgóátlagot úgy, hogy az árfolyam ezen szintek felett volt. Ez hosszabb távon is pozitív jelzés.

Az MACD eladási jelzése ugyanakkor aggodalomra adhat okot.

AXA heti grafikon (Párizs)Forrás: Bloomberg, Investor.hu

AEGON: Ismét a csúcs lehet a célja
(Amszterdam)

Az Aegon esetében is markánsan kirajzolódik az emelkedő trend a napi és a heti grafikonon is. A részvény – ugyanúgy ahogyan az AXA – folyamatosan növekszik. A papír az elmúlt napokban a 7 eurós ellenállásról fordult le és a hosszabb távú emelkedő trendvonalat, illetve a decemberi mélypontot közelítette meg.

Egyelőre sikeresen pattant fel a támaszokról a részvény, ami az 50 napos mozgóátlag áttörése után ismét a 7 eurót veheti célba.

Az MACD indikátor kezd jól kinézni, hiszen egyre közelebb jár a vételi jelzéshez.

Ha a részvény 6,2 euró alá esik, akkor elképzelhető, hogy további lejtmenetre kerül, bár fontos támaszként funkcionálhat a 6 eurós támasz, illetve 5,83 eurónál a 200 napos mozgóátlag. Utóbbiról szeptemberben hatalmas felpattanást mutatott az árfolyam.

Aegon napi grafikon (Amszterdam)Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az emelkedő trendvonaltól némileg eltávolodott az Aegon papírja a heti grafikon szerint, de a 7 eurós szint kifogott a részvényen január elején.

Amennyiben folytatódik a korrekció, akkor a 6 eurós szint lehet fontos menedék, itt húzódik a 76,4 százalékos Fibonacci szint és ezen környéken tartózkodik az emelkedő trendvonal is.

Az MACD eladási szignálja nem fest jól a grafikonon.

Aegon heti grafikon (Amszterdam)Forrás: Bloomberg, Investor.hu