Jó kormánykapcsolatot ápoló cég nyerte a jegybank gigatenderét

Vágólapra másolva!
Az IMG nyerte a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs tenderét. Ez Magyarország valaha volt legnagyobb ilyen közbeszerzése, amely egy jegybanki programot népszerűsít majd 6 milliárdos keretből. A győztes cég jól szerepel a kormányzati tendereken az elmúlt években, vezetőjének régi kapcsolata van a Fidesz alapítóival.
Vágólapra másolva!

Megvan a Matolcsy György vezette jegybank kommunikációs tenderének nyertese. A Magyar Nemzeti Bank még tavaly év végén hirdette meg Magyarország valaha volt legnagyobb kommunikációs közbeszerzését, a jegybanki hitelprogramot akarják népszerűsíteni.

A pályázatot az I.M.G. Inter Media Group Kft. nyerte - közölte az MNB. Mivel a hitelprogram 2000 milliárd forintos keretösszegű, és a nyertes ennek 0,3 százalékának megfelelő összeget kap maximálisan, így az IMG Inter Media Group 6 milliárd forinthoz is juthat. Volt egy első jegybanki hitelprogram is, annak a keretösszege 750 milliárd forint volt, vagyis lehet, hogy a megrendelés ennél is nagyobb összegű lesz.

A hatalmas kommunikációs tendert azután írta ki a jegybank, hogy a 2013 tavaszi hivatalba lépése óta többször is takarékos jegybanki működést ígért.

Az IMG több jelentős megrendelést elnyert a második Orbán-kormány alatt. 2010 óta legalább tízmilliárd forint elköltésére kapott már megbízást. A hvg.hu emlékeztet arra, hogy ennek is köszönheti, hogy 2012 végére egy kis cégből a piac egyik befolyásos szereplője lett. A cég többségi – 2013. január óta már egyszemélyes – tulajdonosának, Patonai Péternek évtizedekre visszanyúló kapcsolata van a Fidesz vezetőivel és a párt legfőbb gazdasági háttéremberének tartott Simicska Lajossal.

Az IMG a hirdetései jelentős részét ráadásul óriásplakátokon, hirdetőoszlopokon, újságokban, rádiókban helyezi ki, ezeken a piacokon pedig jelentős szereplők Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cégek - írja az Index.