Jól indították a hetet a japánok

Vágólapra másolva!
Jó hangulat uralkodott a vezető ázsiai tőzsdéken a hétfői kereskedésben, a tokiói börze közel két százalékot ralizott. A pénteki amerikai jókedv eddig átragadt a hétkezdetre, a határidős indexek alapján ugyanis Európában is emelkedéssel indulhat a nap.
Vágólapra másolva!

Jól indították a hetet az ázsiai részvénypiacok, folytatva a pénteki amerikai emelkedést, ezzel pedig a múlt heti nagyobb eladásokat korrigálják. Makroadat nem látott napvilágot a térségből, ráadásul ma sem Európából, sem az USA-ból nem publikálnak fontos adatokat.

A tokiói tőzsde 1,8 százalékot erősödött a keddi kereskedési szünnapja előtt, de Sydneyben is egy százalék feletti plusz gyűlt össze a kereskedés végére. A Nikkei annak ellenére tudott emelkedni, hogy a japán jen kicsit erősödött a dollárral szemben, ami azért érdekes, mert általában a jen gyengülése szokott együtt járni a tőzsdei emelkedéssel.

A kínai piacokon záráshoz közeledve vegyes a kép, Sanghajban két százalék feletti emelkedés rajzolódik ki, míg Hongkongban minimális mínuszban áll a tőzsdeindex.

Pénteken New Yorkban azok után zártak egy százalék feletti pluszban a vezető parkettek, hogy a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma a vártnál alacsonyabb ütemben növekedett.

A határidős indexek alapján zöldben indíthatja a hetet Európa is, mivel nem lát napvilágot fontos makroadat, így az egyedi vállalati hírek befolyásolhatják majd a kereskedést.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Nikkei értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu