Vágólapra másolva!
Hatalmas hegymenetet produkált ma a Magyar Telekom, miután a befektetők arra kezdtek spekulálni, hogy a Deutsche Telekom mai cseh akvizíciója után esetleg hasonló akcióra készülhet a magyar cég esetében is. A részvény 6,2 százalékos pluszban zárta a hétfői kereskedést.
Vágólapra másolva!

Nem mindennapi emelkedéssel zárta a napot a Magyar Telekom, azok után, hogy a cég anyavállalata, a Deutsche Telekom kivásárolta a cseh T-Mobile-ból a 40 százalékos tulajdonost. A lépést követően beindult a spekuláció, hogy esetlegesen a magyar leány is hasonló helyzetbe kerülhet. Több mint 6,2 százalékos plusszal, 324 forinton tért nyugovóra a részvény, ami tavaly szeptember óta a legmagasabb záróár.

A Magyar Telekom árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A hírek pedig szinte az összes régiós telekomcég részvényére jó hatással voltak, ugyanis a Telekom Austria több mint 3 százalékkal, míg a lengyel Orange Polska 2,3 százalékkal emelkedik záráshoz közeledve.

A Magyar Telekomon kívül viszont a többi blue-chip meglehetősen rosszul szerepelt, hiszen az OTP 0,2 százalékos, míg a Mol 0,6 százalékos mínuszt szedett össze.

Nem tudott magára találni a Richter sem a múlt heti nagy esése után, a gyógyszerpapír 1,3 százalékos eséssel 4000 forint alatt zárt.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Nyugat-Európában felemás képet mutatnak a vezető indexek, a spanyol és az olasz tőzsde a nap nagy részét a vörös tartományban töltötte, és mostanra a német DAX is visszacsúszott. Londonban és Párizsban azonban még kitartanak a pluszok. A L'Oréal például több mint négy százalékkal menetel felfelé, miután arról röppentek fel információk, hogy a Nestlé eladná részesedését a cégben.

New Yorkban a Nasdaq kivételével egyelőre kisebb mínuszban időznek a vezető börzék. A technológiai indexet elsősorban az Apple 1,4 százalékos plussza segíti.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu