Visszafordult a forint

Az EURHUF árfolyama
Vágólapra másolva!
Délutánra szinte teljesen leadta felhalmozott előnyét a forint az euróval szemben, és ismét 311 fölé került az EURHUF árfolyam. Pedig délelőtt a kora reggeli 312-es szintekről már 310 alá esett vissza a devizaárfolyam.
Vágólapra másolva!

15:48: Kifulladt az erősödés

Szépen visszaadta kedden összeszedett előnyét a forint, az euróval szembeni árfolyama ezzel ismért 311 fölé került. A régiós devizák közül így már a forint szerepel ma leggyengébben az euróval szemben.

EUR/HUF napi árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

11:10: 310 alatt a forint.

Ebben főleg a jó nemzetközi hangulat támogathatja a forintot, a vezető európai indexek jó formában vannak, a DAX 1,2 százalékos emelkedésével például már 9400 pontnál jár. Az év első heteiben látott minipánik, ami a feltörekvő devizákat sújtotta leginkább látszólag tehát egyelőre nem eszkalálódik tovább, és némi megnyugvás lehet urrá a piacokon.

Az EURHUF árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A forint ráadásul a régiós devizákhoz képest is remekül szerepel, miután már fél százalékot tudott erősödni az euróval szemben. Igaz ugyanakkor, hogy az utóbbi 5 napban még így is 0,9 százalékos mínuszban jár a forint ,vagyis a mai piaci reakció valamelyest az elmúlt napok korrekciójaként is értelmezhető.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu