Huawei-központ létesül Magyarországon

Vágólapra másolva!
Innovációs központot létesít a kínai cég.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Huawei Technologies Hungary képviselői szerdán szándéknyilatkozatot írtak alá Pekingben a kínai multinacionális vállalat további magyarországi bővítési terveiről, ennek keretében egy szoftveralkalmazás- és szolgáltatásfejlesztéssel foglalkozó Innovációs Központ létesítéséről - tájékoztatta szerdán közleményben a Huawei Technologies Hungary Kft. az MTI-t.

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos kínai látogatása alatt, a kormányfő jelenlétében írták alá szerdán Pekingben a szándéknyilatkozatot a Huawei további magyarországi fejlesztési terveiről. A megállapodást a Nemzeti Külgazdasági Hivatal képviseletében Berényi János elnök, a Huawei nevében pedig Pin Jün-szung ügyvezető látta el kézjegyével.

A Huawei a világ egyik vezető infokommunikációs technológiai beszállítójaként elkötelezte magát a magyar infokommunikációs piac gazdasági és technológiai fejlődése mellett. A kínai cég vállalta gyártókapacitásának további növelését, valamint az SMT, azaz félkész termékek előállításának megkezdését európai ellátó központjának magyarországi egységeiben.

A megállapodás szerint a Huawei szoftveralkalmazással és szolgáltatásfejlesztéssel foglalkozó innovációs központot hoz létre Magyarországon. A központ egyebek között az internetalapú televíziózás (IPTV) új területeinek kutatásával foglalkozik majd.

A Huawei Technologies Hungary 2005-től működik Magyarországon budapesti központtal. A vállalat Pécsett és Komáromban egész Európát Huawei-termékekkel ellátó összeszerelő központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon az európai régiót kiszolgáló logisztikai központot üzemeltet (Huawei Europe Logistic Center).